V tednu od 5. do 9. 10. 2020 kot vsako leto v okviru Zveze prijateljev mladine poteka TEDEN OTROKA. Rdeča nit tedna letos je ZPM geslo »Odgovor je pogovor«.

Na šoli smo se odločil ta teden zaznamovati s šolskim natečajem likovnega ustvarjanja. Učenci bodo ustvarjali s skupno tehniko (risanje s črnim flomastrom, barvanje z barvicami) in s skupnim sloganom »Odgovor je pogovor, prijatelj pa nagrada!«.

V prihodnjem tednu bomo izdelke pripravili za razstavo, ki bo krasila hodnik v pritličju. Učenci bodo lahko občudovali in opazovali izdelke, ki jih bodo lahko ob koncu razstave v četrtek, 15. 10. 2020, zamenjali za Rozmanov cekin za prostovoljni prispevek za šolski sklad. Rozmanove cekine dobijo učenci pri razredničarkah ali v šolski knjižnici.

Vsa zbrana prostovoljna sredstva bodo namenjena šolskemu skladu, iz katerega namensko pomagamo učencem v skladu z vlogami in s pravili sklada (pomoč socialno šibkejšim, nagrajevanje učencev, višanje standarda pouka). Pri vsem delu nam bodo v veliko pomoč prostovoljci šole, za kar smo jim hvaležni.

Veseli bomo vašega sodelovanja, truda, pomoči. Samo s skupnim trudom in delom bomo uresničevali naše načelo »Vsi za sklad, sklad za vse!«. 

Akcijo vodimo Urška Oblak, Sandra Kos in Maja Gregorn